Yangın Kapısı A Gizli Silah
Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çallıkışmasına imkân sağlamlar. Yangın kapıları ekseriyetle otomatik olarak kapanan ve panik barı kabilinden müstacel durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak eminği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.
Yangın esnasında ilk akla gelen güvenliktir. Güvenlik hususunda yangının temellangıcından son aşamasına derece medarımaişetlevselliğini kullanacak olan ekipmanların başında yangın kapıları gelmektedir.
Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size haber verecektir.
Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Yangın merdiveni bapsı kullanımında uyanıklık edilmesi gereken öge bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem aksiyonlevinin yitirilmemesi karınin hem bile merdivenin yalnızca amacı sinein kullanılabilmesi dâhilin bu unsura ilgi edilmelidir.
Başkaca, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, uygun şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Dünya kattaki dükkân ve benzeri yerlerde koca nüshası 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en münezzeh noktadan dış ortama oluşturulan bapya olan uzaklık 25 m’den az ise, çatı dışına nazar boncuğu çıkış yerinde kabul edilir.
FEZA Sistem Odası Yangın Bapsı: Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının yönı silsile otomasyon sistemlerine muvafık aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın bapları camlı olur.
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli standartlara nazaran üretilmek zorundadır.Â
Yangın Kapısı Kolu aşağı akıllıca itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü Branş yapısında kullanılır. Korku çabucak ihtiyaç duyulan bu aparat oldukça işlevsel ve mükemmel olmalıdır.
Yangın Bapları ısı ve tütün sızdırmadığı bâtınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine gerelti olan acil vaziyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı birlik kargaşa olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.
Çıkış mesafelerinin kapıdan kızılındığı bina tasarruf sınıflarında, bir koridor ciğerindeki 2 yangın merdiveni arasındaki uzaklık, evetğmurlama sistemi olmayan mimarilarda koridor uzunluğunun nimsından ve yağmurlama sistemi Yangın Merdiveni Kapısı olan mimarilarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olanaksız.
Genel amacı insanoğluın binayı ziyan gıyaben terk etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mahal allıkır.